Om oss

Kammarkören Non Silentium är knuten till Österåker-Östra Ryds församling och består av cirka 35 medlemmar. Kören har en bred repertoar som sträcker sig från jazz och folkmusik till stora kyrkomusikaliska körverk. Vi sjunger lika gärna a cappella som med orkester och ger ungefär två konserter varje termin. Självklart medverkar vi även på församlingens högmässor.

Kören har alltid satsat på musikalisk utveckling och vi testar gärna olika konsertformer och konstnärliga uttryck. 2017 gav vi prov på detta i Folkoperans uppsättning av Förklädd Gud där vi medverkade som en av flera körer.

Kammarkören Non Silentium har gjort ett flertal resor utomlands och bland annat deltagit vid körfestivaler i Italien, Turkiet, Malta och Spanien. 2018 tilldelades vi guld på nivå 6 i sakrala klassen vid körtävlingen Canta al mar i Barcelona vilket kan likställas med vad de allra bästa svenska amatörkörerna lyckats placera sig på vid liknande tävlingar.

Urban Westerlund är körledare och dirigent för Kammarkören Non Silentium sedan 2001. Han leder även Österåkers Kammarorkester och Österåkers Gosskör. Urban är utbildad på Musikhögskolan i Örebro och har även studerat i bland annat Oslo och Amsterdam. Han har också ett förflutet som frilansande barockmusiker med konserterfarenheter världen runt. 2013 fick Urban Österåkers kommuns kulturpris med motiveringen: ”Urban Westerlunds engagemang, bredd och lyhörda musikalitet har gjort honom och hans ensembler till goda ambassadörer för Österåkers kommun”.