Om Non Silentium

Kammarkören Non Silentium tillhör Österåker-Östra Ryds församling och består av 35 medlemmar. Kören är i huvudsak verksam i Åkersberga, norr om Stockholm.

Körledare/dirigent är sedan hösten 2001 Urban Westerlund.

Kören har en bred repertoar och har alltid satsat på musikalisk utveckling. Utöver gudstjänstmedverkan ger kören en till två konserter per termin. Kören framför allt från a cappella till större kyrkomusikaliska verk med orkester och solister. Repertoaren sträcker sig från jazz och folkmusik till barock och nutida konstmusik. Non Silentium har deltagit vid körfestivaler i Italien, Turkiet och Malta. 2007 blev kören tilldelad en guld- och en silvermedalj i två kategorier i ”Malta International Choir Competition”. Kören har också konserterat i England och Finland. Under 2012 Samarbetade kören med Kammarkören Addictio från Helsingfors

Urban Westerlund har studerat musik i Stockholm, Ljungkile, Örebro, Malmö, Oslo och Amsterdam. Han har varit frilansande sedan 1995 och han har konserterat världen över i bla. USA, Mexico, Australien, Spanien, Frankrike, Holland, Schweiz, Österrike, Norge och Danmark. Urban har medverkat i ett flertal radio-, TV- och skivinspelningar.