Om oss

Kammarkören Non Silentium är en del av Svenska kyrkan i Österåkers omfattande musikverksamhet och består av cirka 35 medlemmar.. Vi sjunger lika gärna a cappella som med orkester och ger ungefär två konserter varje termin. Självklart medverkar vi även på församlingens högmässor.

Kören har alltid satsat på musikalisk utveckling och vi testar gärna olika konsertformer och konstnärliga uttryck. 2017 gav vi prov på detta i Folkoperans uppsättning av Förklädd Gud där vi medverkade som en av flera körer.

Kammarkören Non Silentium har gjort ett flertal resor utomlands och bland annat deltagit vid körfestivaler i Italien, Turkiet, Malta och Spanien. 2018 tilldelades vi guld på nivå 6 i sakrala klassen vid körtävlingen Canta al mar i Barcelona vilket kan likställas med vad de allra bästa svenska amatörkörerna lyckats placera sig på vid liknande tävlingar.

Urban Westerlund är sedan 2001 körledare och dirigent för Kammarkören Non Silentium. Han är även grundare av Österåkers Kammarorkester. Urban är utbildad på Musikhögskolan i Örebro och har också studerat i bland annat Oslo och Amsterdam. Som frilansande barockmusiker har Urban konserterat världen runt. 2013 tilldelades han Österåkers kommuns kulturpris med motiveringen: ”Urban Westerlunds engagemang, bredd och lyhörda musikalitet har gjort honom och hans ensembler till goda ambassadörer för Österåkers kommun”.