Om oss

Kammarkören Non Silentium är en del av Svenska kyrkan i Österåkers omfattande musikverksamhet. Kören bildades 1983 och består av cirka 35 medlemmar. Vi sjunger lika gärna a cappella som med orkester och ger ungefär två konserter varje termin. Självklart medverkar vi även på församlingens högmässor.

Kören har alltid satsat på musikalisk utveckling och vi testar gärna olika konsertformer och konstnärliga uttryck. 2017 gav vi prov på detta i Folkoperans uppsättning av Förklädd Gud där vi medverkade som en av flera körer.

Kammarkören Non Silentium har gjort flera resor utomlands och bland annat deltagit vid körfestivaler i Italien, Turkiet, Malta och Spanien. 2018 tilldelades vi guld på nivå 6 i sakrala klassen vid körtävlingen Canta al mar i Barcelona, vilket kan likställas med vad de allra bästa svenska amatörkörerna lyckats placera sig på vid liknande tävlingar. 2023 deltog vi på körtävlingen Lisbon Sings och kom åter hem med ett gulddiplom i klassen för profan musik på hög nivå samt ett silverdiplom i den sakrala klassen.

Urban Westerlund är körledare och dirigent för Kammarkören Non Silentium sedan 2001. Han är även grundare av, och leder Österåkers Kammarorkester. Urban är utbildad på Musikhögskolan i Örebro och har också studerat i bland annat Oslo och Amsterdam. Som frilansande barockmusiker har Urban konserterat världen runt. 2013 tilldelades han Österåkers kommuns kulturpris med motiveringen: ”Urban Westerlunds engagemang, bredd och lyhörda musikalitet har gjort honom och hans ensembler till goda ambassadörer för Österåkers kommun”.